Onze Partners

 
 

ATLAS JET

Atlasjet is een low cost-luchtvaartmaatschappij in Turkije. Atlasjet werd opgericht op 14 maart 2001 en startte zijn vluchten op 1 juni 2001. 
 

Freebird Airlines

Freebird Airlines (Turks: Hürkuş Havayolu Taşımacılık ve Ticaret A.Ş. / Freebird Havayolları) is een Turkse luchtvaartmaatschappij met als thuisbasis Istanboel. Het is een chartermaatschappij die op veel bestemmingen in Europa vliegt. De thuisbasis van Freebird Airlines is Luchthaven Atatürk International, en daarnaast maakt men gebruik van haar hubs luchthaven Antalya en luchthaven Dalaman.De maatschappij werd in juni 2000 opgericht, en begon in 2001 met vliegen, gebruik makend van drie Mc Donnell Douglas MD-83 vliegtuigen. Binnenlandse vluchten begonnen pas in 2004. De maatschappij is volledig in handen van Gozen Air Services.Sinds 2007 voert Freebird Airlines het merendeel van de Jetairfly-vluchten naar Turkije uit met haar Airbus A320's en A321's.

 

Corendon

Corendon Airlines is een Turkse lagekostenluchtvaartmaatschappij, die vluchten aanbiedt naar Turkije vanuit België, Duitsland en Nederland. Het hoofdkantoor is in Antalya. De maatschappij is sinds 2005 actief, en heeft ook buitenlandse kantoren in Brussel, Düsseldorf, Lijnden, Bodrum en Istanboel. Corendon Airlines is onderdeel van Corendon Holding.

 

Pegasus Airlines

Pegasus Airlines (Pegasus Hava Taşımacılığı AŞ) is een Turkse luchtvaartmaatschappij gestationeerd in Istanboel, Turkije. De maatschappij vliegt vanuit diverse Turkse vliegvelden naar het westen en noorden van Europa. Buiten Europa vliegt Pegasus Airlines ook naar Azië en naar een aantal Noord-Afrikaanse bestemmingen. De maatschappij gebruikt voor de bestemmingen in Azië en het Midden-Oosten ook wel de Aziatische beschildering van een aantal vliegtuigen. De thuisbasis is Luchthaven Sabiha Gökçen, Istanbul met daarnaast een hub op Luchthaven Antalya (AYT).

 

Turkish Airlines

Turkish Airlines (Turks: Türk Hava Yolları, afgekort THY) is een Turkse luchtvaartmaatschappij, gevestigd in Istanboel. Het is de nationale maatschappij van Turkije en vliegt naar bestemmingen in Europa, het Midden- en Verre Oosten, Noord-, Oost- en Zuidelijk Afrika en de Verenigde Staten. De thuisbasis is Luchthaven Istanbul Atatürk (IST) in Istanboel. Verder gebruikt Turkish Airlines Luchthaven Ankara Esenboga (ESB) in Ankara en Luchthaven Istanboel Sabiha Gökçen aan de Aziatische zijde van Istanboel als hubs. In 2015 werd Turkish Airlines voor de vijfde keer op rij gekozen tot beste luchtvaartmaatschappij van Europa.

 

Transavia

Transavia is eind 1965 opgericht door een Belgische en een Schotse particulier onder de naam Transavia Limburg N.V. en had toen Maastricht Aachen Airport als thuisbasis. Op 3 januari 1966 verleende het Ministerie van Verkeer en Waterstaat vergunning voor het uitvoeren van chartervluchten vanaf de luchthavens Beek en Zestienhoven. In het voorjaar van 1966 werden alle aandelen overgenomen door de Amerikaanse maatschappij Boreas Corporation uit Florida, die in juni 1966 John Block aanstelde als algemeen directeur. Block was ook betrokken bij Martinair Holland en heeft later Air Holland opgericht.

Op 14 november 1966 werd aan Transavia een chartervergunning verleend om vanaf Schiphol te vliegen. De eerste commerciële vlucht vond op 16 november van dat jaar plaats onder de nieuwe naam Transavia Holland. 

In de jaren daarna groeide Transavia uit tot een grote speler in de Nederlandse markt met een aandeel van 45% in het vakantieverkeer.

 In de vloot kwamen ook de eerste jets, de Caravelles en later de Boeing 707 en 737, en ook werden intercontinentale bestemmingen aangedaan zoals Iran, New York, Boston, Sydney, India, Kenia, Brazilië. Transavia had al sinds 1968 landingsrechten op New York voor zowel personen als vrachtvervoer. Sinds de jaren tachtig is de maatschappij vooral actief als chartermaatschappij in Europa en omstreken. Tot 1986 heette het bedrijf N.V. Transavia Holland. Daarna werd de naam Transavia Airlines omdat het zich meer ging toeleggen op lijndiensten, met als eerste een dienst op London Gatwick. Ook steeds meer vakantiebestemmingen werden volgens een vaste dienstregeling aangevlogen waarmee de basis voor het huidige netwerk werd gelegd. De vloot werd gestandaardiseerd op de Boeing 737, waarvan in 1986 ook de eerste Boeing 737-300 in gebruik werd genomen.

Ook de eigenaren van Transavia veranderen door de jaren heen. In 1972 nam de KNSM (voorloper van Nedlloyd) een aantal aandelen van de Boreas Corporation over. KNSM zag Transavia als alternatief voor de stop te zetten passagierslijndiensten per schip. Successievelijk breidde de KNSM het belang in Transavia uit, tot het in 1977 100% eigendom was van de KNSM. In 1988 verkocht Nedlloyd 40% van haar aandelen aan KLM en 20% aan de Heeswijkgroep. Het jaar waarin Transavia 25 jaar bestond, besloot de Nedlloyd groep haar restaandeel van 40% aan KLM te verkopen. 

Transavia werd daardoor een dochteronderneming van KLM. Tot 2003 bezat de Nederlandse Investeringsbank (NIB) nog 20%, maar vanaf dat jaar is Transavia een 100% dochter van Air France-KLM.

In december 2004 is de naam van Transavia Airlines veranderd in transavia.com. De maatschappij is zich steeds meer gaan toeleggen op het zelf verkopen van tickets via internet, waardoor de website transavia.com een belangrijk gezicht is geworden voor het bedrijf. Hiermee schoof Transavia ook verder richting het low-cost model. In 2007 werd dit model ook geïntroduceerd in Frankrijk, als transavia.com France, in samenwerking met Air France. In 2008 volgde een Deense versie, transavia.com Denmark, maar deze was minder succesvol en werd in april 2011 opgeheven.

Ook kreeg transavia.com in 2006 een nieuwe huisstijl. Het cabinepersoneel kreeg nieuwe uniformen en het cockpitpersoneel kreeg nieuwe uniformen De vliegtuigen kregen een nieuw uiterlijk en interieur. Het bedrijf heeft Schiphol als thuisbasis en vervoert ca. 5 miljoen passagiers per jaar naar vakantiebestemmingen in Europa en Noord-Afrika. Transavia.com vliegt ook vanaf Eindhoven Airport, Groningen Airport, Maastricht Aachen Airport en Rotterdam Airport. 

 

Sunexpress

SunExpress (Turks: Güneş Ekspres Havacılık A.Ş.) is een luchtvaartmaatschappij, met als hoofdkantoor Antalya in Turkije. Haar thuisbasis is Luchthaven Antalya. SunExpress vliegt naar bestemmingen in Europa. De maatschappij werd in oktober 1989 opgericht als een gemeenschappelijke onderneming van Turkish Airlines en Lufthansa. Ze begon met vliegen in april 1990 van Antalya naar Frankfurt in Duitsland. De maatschappij is begonnen met 1 toestel en heeft zich binnen 20 jaar op gewerkt tot een moderne vloot van zo 62 toestellen. In 1995 bracht Lufthansa zijn SunExpress-aandelen over naar Condor Airlines, thans Thomas Cook Airlines, om alle toeristische vluchten onder een enkele eenheid te groeperen. In februari 2007 nam Lufthansa de Thomas Cook-aandelen terug. De eigenaars van SunExpress zijn nu voor 50% Turkish Airlines en voor 50% Lufthansa. In 2012 vervoerde SunExpress meer dan 7.650.000 passagiers. SunExpress is de enige luchtvaartmaatschappij in Turkije die als ISO 9001, ISO 14001 en OHSAS gecertificeerd staat.

 

Onur Airlines

Onur Air (Onur Air Taşımacılık AŞ, Onur is Turks voor Eer) is een lagekostenluchtvaartmaatschappij die gestationeerd is in Istanboel in Turkije. De thuisbasis is Luchthaven Istanbul Atatürk (IST), Istanboel. De maatschappij is opgericht in 1992 en begon zijn activiteiten op 14 mei 1992 met twee geleasete Airbus A320 toestellen. Onur Air vervoert jaarlijks 1,4 miljoen passagiers.

 

 

Borajet Airlines:

Is in bezit van nieuwe generatie vliegtuigen, hun missie in de eerste plaats is vertrouwen en kwaliteit. Borajet Airlines heeft alternatieve routes en aansluitende vluchten, Borajet introduceert een luchtdienst van hoge kwaliteit. Speciale diensten van ervaren personeel, gratis hoge kwaliteit drankjes, het comfort van de cabine, dubbele lederen zetel lay-out en ruime beenruimte comfortniveau is gewijd aan elke passagier, elke vlucht gemaakt door Borajet "comfort van prive-vliegtuigen"  waardoor dit een aangename en prestigieuze reis.

 

Tailwind Airlines:

Uit Turkse en Britse partnerschap is Tailwind Airlines voortgekomen; permanente en efficiënte burgerluchtvaart op de juiste plaats om onze tijd te bereiken, werd opgericht om een kwaliteit luchtvaartmaatschappij te bieden. De namen van de meest ervaren en deskundige personeel om een robuuste infrastructuur die zal helpen dit doel te bereiken is voldaan onder de paraplu van Tailwind Airlines.Tailwind Airlines is voornamelijk gebaseerd op de tevredenheid van passagiers.Zowel voordelig, betrouwbaar en gerespecteerd is Tailwind Airlines als luchtvaartmaatschappij. Het team heeft ervaren en ethische waarden,  vliegtuigen worden regelmatig goed onderhouden. Stipte en veilige operaties en dit wordt continue uitgevoerd om de luchtvaartmaatschappij  een veilige en betrouwbare service op een hoog niveau van kwaliteit aan te bieden.